EläinhomeopatiaHomeopatia on loistava hoitomuoto myös eläimille. Homeopaattiset valmisteet valitaan eläimille samoin periaattein kuin ihmisillekin.

Eläimiä hoitavan homeopaatin on hallittava homeopatian filosofia ja teoria.
Samoin tulee olla tietty perustieto anatomiasta, fysiologista, biologiasta ja sairauksista sekä niihin käytetyistä hoidoista.

Eläimiä hoidettaessa on erityisen tärkeää omistajan kertomus eläimestä.
Yleensä aloitetaan kysymällä minkä ongelman vuoksi tullaan homeopaatille, käydään läpi pääasiallinen vaiva, milloin se on alkanut miten ongelma on edennyt ja miten eläin on muuttunut sairauden kulun aikana. Onko asioita jotka parantavat tai pahentavat vointia. Eläimen käyttäytyminen verrattuna aikaisempaan. Reagoiko se sairauteen vetytymällä ja hakemalla rauhallista paikkaa ja olemalla paikallaan vai olemalla rauhaton. Lämpötila erot, hakeeko eläin viileää vai lämmintä paikkaa jne.
Jos sairaus on hyvin akuutti tai vaiva on kestänyt vain vähän aikaa, homeopaattisen lääkeaineen valinta on useimmiten vaivatonta ja hoidon kesto on lyhyt. Niin sanotuilla itsehoito-oppailla omistaja voi itsekin oppia hoitamaan omaa eläintään. Kotona on siis hyvä olla pieni koti apteekki, niin sillä pärjää jo pitkälle.

Kuitenkin jos ongelma on muuttunut krooniseksi esim. jokin fyysinen vaiva toistuu aina uudelleen tai eläimellä on jokin käyttäytymis ongelma tai sillä on psyykkisiä ongelmia kuten esimerkiksi pelko tai jännitystiloja, surua, ikävöintiä, silloin on syytä perehtyä ongelmaan syvällisemmin, jolloin homeopaatin konsultaatio on paikallaan.

Tällaisissa tapuksissa eläimelle pyritään löytämään mahdollisimman yksilöllinen ja parhaiten oire- kuvaan kokonaisvaltaisesti vaikuttavin niinsanottu tyyppi-eli rakennelääkeaine joka stimuloi puolustusjärjestelmää ja näin palauttaa ja ylläpitää terveyttä.
Räisänen Anne, Puh. 0405684162